Reisschema
  Dag 1: Heenreis
Dag 2: Las Vegas
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas
Dag 5: Valley of Fire - Zion
Dag 6: Bryce Canyon
Dag 7: Grand Canyon
Dag 8: Death Valley
Dag 9: Yosemite
Dag 10: San Francisco
Dag 11: San Francisco
Dag 12: SF Discovery Kingdom
Dag 13: Great America
Dag 14: Reis naar Maui
Dag 15: Maui Ocean Center
Dag 16: Maui Whale Watching
Dag 17: Maui Road to Hana
Dag 18: Maui Feast at Lele
Dag 19: Reis naar Kona
Dag 20: Volcanoes
Dag 21: Hilo Helicopter Tour
Dag 22: Reis naar LA
Dag 23: Santa Monica
Dag 24: SF Magic Mountain
Dag 25: SF Magic Mountain
Dag 26: Universal Studio's
Dag 27: Sea World
Dag 28: Knotts Berry Farm
Dag 29: Los Angeles
Dag 30: Disneyland
Dag 31: Terugreis
 
Dag 15: Maui Ocean Center
 We're in Hawaii!
Gisteren op eerste avond genoten van een prachtige zonsondergang. Na een heerlijke nachtrust werden we onthaald met een echt Hawaiiaans ontbijt met mangobrood en veel vers fruit. Veel van dat fruit hangt hier gewoon in de boom in de tuin. Dat is zo raar bij ons is het al moeilijk in de supermarkt rijp fruit te kopen en hier pluk je het gewoon zelf; verser kan het niet. Sterker nog, de mango's liggen gewoon op de weg. We hebben inmiddels plannen gemaakt voor komende dagen en even goed bekeken wat haalbaar is. Ons gastgezin heeft ook huisdieren, een hondje genaamd Coco en een katje Boo. Deze rakkers zijn graag bij de gasten omdat ze natuurlijk wat mee willen eten. Daarom hangt er ook een bordje dat de dieren niet gevoerd mogen worden.

Na het ontbijt pakken we auto en rijden naar het Maui Ocean Center. Dat ligt vlak bij het vliegveld dus weer een half uur rijden. Het weer is vandaag erg onstuiming in de bergen regent het en er staat een fikse wind. Toch echt koud is het niet. Een prima dag voor een openlucht aquarium.

Het Maui Ocean Center is een groot Aquarium wat volledig gevuld is met dieren die hier van nature voorkomen rond de eilanden van Hawaii. Het is tevens een onderzoeksinstituut waar veel beschermingsprogramma's lopen bijvoorbeeld die van de groene zeeschildpad. Dat betekent dat ze vrijwilligers hebben die de nesten van de schildpadden bewaken en desnoods verplaatsen als deze op ongunstige plekken liggen. Ze vangen ook dieren op die gewond zijn of gevonden of wat dan ook en deze worden opgelapt en weer uit gezet. Er is dus altijd een wisselende samenstelling van aanwezige dieren. Omdat er hier biologen werken kun je veel info krijgen over de aanwezige dieren. Later in onze reis zal blijken dat we ook daadwerkelijk iets hebben opgestoken over de zeedieren en daarmee is dit bezoek aan het aquarium een mooie start voor een bezoek aan Hawaii.

We vermaken ons prima en er is een hoop te zien en te doen hier, bijvoorbeeld de tidepool is een plek waar ik me goed vermaak want ik aai daar een zeekomkommer, zeeegel, zeesterren en nog wat andere sponsachtige dieren. We zien in het aquarium de schildpadden en krijgen dus uitleg over deze mooie dieren. Ook zien we een presentatie over haaien en roggen en daar liggen zelfs duikers in het water die live vertellen en vragen beantwoorden, erg leuk en leerzaam. Nu weten we tenminste wat we op ons bord vinden als we gaan eten.

We lunchen vandaag buiten en de slablaadjes vliegen ons om de oren. Het gaat namelijk steeds harder waaien. Dit tot genoegen van het vele gevederde fauna wat er in de buurt is. Dus vechten we ons een weg door onze lunch heen. Na de lunch bekijken we nog wat dingen en de winkel waar we prachtige glas geblazen kwallen beelden zien. Echt heel mooi maar erg zwaar. We willen er graag een kopen maar zien op tegen het vervoer naar Nederland. De winkel kan verschepen maar uiteindelijk zien we er van af best jammer want ze zijn erg mooi.

Aan het einde van de middag nemen we een scenic drive terug naar het hotel. Via de noord route van west Maui schieten we weer een hoop prachtige plaatjes. De kusten en stranden en de bergen echt alles is zo mooi en na elke bocht in de weg wil je eigenlijk weer stilstaan en uit stappen voor foto's. Niet elke plek is daar erg geschikt voor dus fotografeer ik ook vaak vanuit de auto. Het is een flinke rit en we genieten erg van de uitzichten. Onze oude huurbak doet het prima en geeft geen krimp bij de hoogtes en haarspelden.

Als we weer terug zijn bij onze B&B even omkleden en op naar het Hard Rock Cafe. Midas is een enorme fan en wil graag alle cafe's bekijken deze op Maui hadden we vlak voor vertrek gezien en het is ook best een bijzondere plek. Ik associeer HRC altijd met een stadse omgeving en hier ligt hij zo aan de oceaan daar heb je dan ook prachtig uitzicht op. Als we aankomen schemert het al en al snel is het donker en gaan de vuur fakkels weer aan die zo typerend zijn voor Hawaii. Al met al een gezellige plek om te zitten en de host die we hebben verteld vol enthousiasme over het werken op Hawaii. Hij kwam van elders en ging niet meer weg..ik heb er beeld bij! Ik bestel de HRC LOCAL LEGENDARY burger met vanalles en nog wat erop en genieten van de warme avond. Dit cafe heeft niet eens ramen, alles is open. We zijn trouwens ook nog ongewild getuige van een beetje een slap huwelijksaanzoek. We hebben geen idee wat die vent nou wilde maar het was een beetje vaag en de dame in kwestie reageerde alsof ze elke dag gevraagd wordt...naja ik ben aan het eten dus het zal wel ;o)

Morgen wordt een spannende dag want dan gaan we de zee op om walvissen te bekijken!!! Ook een wens die in vervulling gaat. Dit vertellen we ook onze ober en die zegt dat we net aan het einde van het seizoen zitten maar nog wel kans maken. Hij adviseert ons echt een keer terug te komen midden in het whale season want dan is het voor het cafe een soort whale soup. Erg grappig je dat voor te stellen. We hebben dus geen idee of ons plan gaat slagen maar zien er erg naar uit om de zee op te gaan.

De stand na 1 dag is nog steeds: het is hier fantastisch! Zo mooi, zulke lieve mensen, echt een heerlijke plek om bij te tanken. Helaas ben ik toch wel ziek geworden. Hoop dat het te doen blijft en dat het morgen beetje gaat.


Ontbijtbuffet met koffie, thee, eitjes, yoghurt en vooral veel lekkere broodjes en dagelijks vers fruit.


Ook de meest prachtige bloemen aan de bomen en struiken in de tuin. Van deze worden ook de lei's gemaakt.


Boo.


Kokosnoten in je eigen tuin. De tuinman haalt de rijpe er af en toe uit.


Zelfs een ananas groeit hier in het 'wild'.
Aangekomen bij het Maui Ocean Center.


Het waait al stevig en er hangt wat dreigende bewolking.


Eenmaal binnen kun je foto's blijven maken. De aquaria zijn ingedeeld op diepte.


Een jonge lionfish.


Kogelvisje.


Koraalgarnalen.


Feather Duster Worms.


Deze octopus was nogal actief en bewoog de hele tijd langs het raam.
Frogfish.


Zeepaardje.


Steenvis.


Ook buiten de aquaria was nog veel moois te bewonderen.


Wraps en salade voor lunch.


Bij de tidepool mocht je alle dieren betasten.
Hierachter het diepzee aquarium.
Glasblaaswerk. Zoals gezegd erg mooi met verlichting van onderen maar loeizwaar.


Groene zeeschildpad.


Deze tank werd net van binnen schoongepoetst.


Bijzonder: duikers in de bak met roggen en haaien die vragen van het publiek beantwoorden.


De weinig bereden noord route langs west Maui naar Lahaina. Met uitzicht over de oceaan.


De regenval zorgt voor dit soort waterwegen.


Hard Rock Maui.


Nog niet eerder zo uit het raam van een Hard Rock Cafe gehangen.


Local legendary burger.