Reisschema
  Dag 1: Heenreis
Dag 2: Las Vegas
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas
Dag 5: Valley of Fire - Zion
Dag 6: Bryce Canyon
Dag 7: Grand Canyon
Dag 8: Death Valley
Dag 9: Yosemite
Dag 10: San Francisco
Dag 11: San Francisco
Dag 12: SF Discovery Kingdom
Dag 13: Great America
Dag 14: Reis naar Maui
Dag 15: Maui Ocean Center
Dag 16: Maui Whale Watching
Dag 17: Maui Road to Hana
Dag 18: Maui Feast at Lele
Dag 19: Reis naar Kona
Dag 20: Volcanoes
Dag 21: Hilo Helicopter Tour
Dag 22: Reis naar LA
Dag 23: Santa Monica
Dag 24: SF Magic Mountain
Dag 25: SF Magic Mountain
Dag 26: Universal Studio's
Dag 27: Sea World
Dag 28: Knotts Berry Farm
Dag 29: Los Angeles
Dag 30: Disneyland
Dag 31: Terugreis
 
Dag 18: Maui Feast at Lele
 We're in Hawaii!
Het is alweer de laaste dag op Maui! We beginnen de dag met een ontbijtje op de kamer. Midas haalt wat spulletjes op zodat we lekker in bed kunnen eten. Na het ontbijt gaan we even kijken voor een extra koffer want de verdeling van het gewicht van de bagage is niet echt heel handig. We moeten steeds bijbetalen en nu tillen we de handbagage steeds. Dat is bijna niet te doen dus bedachten we dat een extra trolley wel makkelijk zou zijn. We hebben aan gastvrouw Jerry gevraagd waar we het beste terecht kunnen en niet ver van ons huisje is een winkel waar het zou moeten lukken.

Gisteren toen we naar Hana reden waren we ook al ergens gaan kijken, dat was een tweedehands winkel welke we op aanraden van een andere gast hadden gevonden. Daar hadden ze wel wat maar echt gewoon oude koffers. Dus op naar de winkel. Het was een kleding annex rommeltjes winkel waar ze allemaal typisch hawaiiaanse spullen verkochten. En gelukkig dus OOK trolleys! Met Hawaiaanse bloemenprint. De keus was snel gemaakt en we namen zo'n koffertje dus mee.

We hadden deze ochtend ook zwemspul en snorkelspullen mee genomen om vandaag een dagje strand en snorkelen te gaan doen. Beetje rustig aan dus, ook vanwege dat het gisteren een intensieve dag was en we dus morgen weer vertrekken, heel erg vroeg zelfs.

Langs de hele kustlijn van Maui zijn tientallen strandjes waar je gratis en voor niets jezelf kunt vermaken. Omdat Maui rotsachtig is zijn deze veelal aangelegde stranden geen overbodige luxe. De kustlijn is erg grillig en woest, en de golven zijn hoog en krachtig. Wil je dus kunnen zwemmen en snorkelen moet je daar wel een geschikte plek voor zoeken. Wij domme Nederlanders kunnen dat natuurlijk weer niet dus wij zochten een plekje voornamelijk waar we lekker op het strandje konden liggen met onze spullen en we hebben echt niet zo gelet op het water.

We vonden dus een mooi plekje en konden de auto niet al te ver van het zwemstrandje kwijt. Dus uitladen maar en plekje inrichten! Heerlijk! Ik was nog bezig met alles neer leggen/uitpakken en Midas dacht ik neem alvast een duik. Ik stond nog met mijn rug naar hem toe en hoor opeens een gebrul...auwauwauw. Dus denk nog die maakt een grapje en ik maakte nog wat foto's... wat bleek Midas was het water in gelopen en overal onder water dat scherpe vulkanisch steen en rotsen, er komt een mega golf welke hem van zijn benen afzwiept en daardoor komt hij ten val..en natuurlijk op al die rotsen. Dus lag hij een beetje open en bloedde lekker. Ik had natuurlijk tachtig dingen bij me behalve een EHBO doos. Ik had welgeteld één pleister en wat sterilon bij me dus daar moest ik het mee doen. Omdat Midas meteen erg duizelig werd moest hij eerst gaan liggen om bij te komen. Dus zo goed als het ging de schade opgenomen en met mijn *witte* t-shirt zijn voeten verbonden en toen maar naar de auto gestrompeld.

Helaas voor mij het water heb ik niet eens bereikt, zover ben ik niet gekomen dus maar weer terug naar het huisje en de wonden verzorgt. We zijn toen maar daar gebleven en hebben de middag besteed aan het goed inpakken van de spullen en met het schrijven van de vakantie verslagen, beetje gelezen en gerommeld.

Voor het diner stond nog één laatste wens op het programma en dat was een traditionele Luau bijwonen. Een Luau is een Hawiiaans feest met eten en drinken EN zang en dans. Soort dinershow maar dan op het strand in de open lucht. Een Luau is onstaan doordat in 1819 King Kamehameha II een einde maakte aan alle wetten die het verboden dat mannen en vrouwen gezamelijk aten. Een Luau was geboren. Later werden deze feesten gebruikt om speciale gelegenheden te vieren zoals een huwelijk!

Bij het aankomen op het feest kregen we een heuse lei welcome, een lei is een bloemenslinger die zo kenmerkend is voor Hawaii. Ik heb daar echt van genoten zo leuk dit soort dingen. De lei die wij kregen was van verse inheemse bloemen die hier echt overal groeien. Het is zo'n vruchtbaar eiland echt alles groeit hier gewoon zo gemakkelijk. Het fruit smaakt zoveel beter en de bloemen zijn zoveel mooier van kleur!

Na het welkom werden we naar ons prive tafeltje gebracht door een gastheer en we werden voorgesteld aan onze ober. Iedereen in traditioneel kostuum. Wat voor de mannen nogal minimaal was. Op normale luau's is het namelijk zo dat je aan lange tafels met vreemden je eten deelt, je gaat dan langs lange buffetten zowel voor je eten als je drinken en dat is een stuk chaotiser dan wat wij nu hadden. We hadden een intiem tafeltje op een mooi plekje en werden de hele avond voorzien van alles wat je maar wilde. Het eten staat wel vast maar mocht je een dieet hebben moet je dat al bij reserveren aangeven dan wordt daar rekening mee gehouden. Drinken is wat je maar wilt en de cocktails zijn inclusief. Je zegt wat je hebben wilt en het wordt speciaal voor je gemaakt. Ik drink geen alcohol dus werden er steeds voor mij alcoholvrije cocktails gemaakt. Echt zo heerlijk al kan ik niet zoveel drinken dus was ik al snel klaar met de drankjes ;o) De banana madness was mijn favoriet.

Het Feast at Lele, zoals deze luau heette, nam ons mee op een muzikale tour langs Hawaii, Aotearoa (Maori voor Nieuw Zeeland), Tahiti en Samoa. Bij elke stop kreeg je dan ook het traditionele gerecht wat daar bij hoorde. Het eten was echt super lekker en gelukkig niet zo belachelijk veel dat je meteen al helemaal vol zit. Het was precies goed allemaal.

De show zelf was natuurlijk erg mooi en professioneel en de kostuums waren ook erg mooi, we hebben zo zitten genieten van het geheel en een betere afsluiting dan dit voor ons verblijf op Maui hadden we ons niet kunnen wensen. De avond vloog om en al weer veel te snel stonden we weer buiten. Dag Feast at Lele! Dag Maui tot zeker ziens!!


Elke dag vers fruit bij het ontbijt.


Nieuwe Hawaii trolley voor de handbagage.


Net twee stappen het water in en het gaat al mis.


Even bijkomen van de verwondingen.


Uitzicht vanuit de tuin met in de verte de oceaan.


Het is prima toeven hier op onze eigen patio. Coco vindt het ook gezellig.


De basis voor de lei groeit ook bij ons aan de boom.
Bij de luau staat alles al klaar voor ontvangst van de gasten.


Wij zijn er ook helemaal klaar voor.
Eerst allemaal een lei om de nek.


Ons tafeltje staat klaar. We beginnen met gebakken cassava, een Mai Tai en een alcoholvrije cocktail.
Even het menu voor vanavond doornemen.
Cocktails, wijn en bier is allemaal inclusief.


We krijgen dus 4 Hawaiiaanse gerechtjes, daarna 3 keer Aotearoa.


Gevolgd door 3 hapjes van Tahiti en tenslotte 3 Samoaanse specialiteiten.


De schelpblazer kondigt het begin van het feest aan. De dans gaat beginnen.


Ronde Hawaii: Pulled Porc, Vis met Mangosaus, Asperges met Palmharten en Poi.


Hawaiiaanse dans voor de ondergaande zon.


Hmmm, een Banana Madness smaakt hier prima bij.


Deze dame kondigt de volgende dansers aan. Uit New Zealand zien we de Haka.


Ondertussen even Facebook bijwerken natuurlijk.


Ronde Aotearoa: Groene Eendsalade, Geroosterde Paddestoelen met Zoete Aardappelen en Viskoekjes met Garnalen en Sint-Jacobs Schelpen.


Haka.


Erg kunstig om met één hand twee ballen tegengesteld te laten draaien.
Nog maar een cocktail. Ook de Lava Flow was erg smakelijk.


Ronde Tahiti: Gebakken Sint-Jacobs, Vis en Kip in Kokosmelk.


Tahitiaanse muziek en dans erbij voor de sfeer.


Als laatste is Samoa aan de beurt.


Uit Samoa: Garnalen met Avocado en Passiefruit, Taro en Pompoen in Kokosmelk en een verschrikkelijk lekker gegrild stukje vlees.


Ter afsluiting nog een stukje Fire Dance.
De ober poseert graag nog even.


Een mooie afsluiting voor het Maui avontuur.