Reisschema
  Dag 1: Heenreis
Dag 2: Las Vegas
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas
Dag 5: Valley of Fire - Zion
Dag 6: Bryce Canyon
Dag 7: Grand Canyon
Dag 8: Death Valley
Dag 9: Yosemite
Dag 10: San Francisco
Dag 11: San Francisco
Dag 12: SF Discovery Kingdom
Dag 13: Great America
Dag 14: Reis naar Maui
Dag 15: Maui Ocean Center
Dag 16: Maui Whale Watching
Dag 17: Maui Road to Hana
Dag 18: Maui Feast at Lele
Dag 19: Reis naar Kona
Dag 20: Volcanoes
Dag 21: Hilo Helicopter Tour
Dag 22: Reis naar LA
Dag 23: Santa Monica
Dag 24: SF Magic Mountain
Dag 25: SF Magic Mountain
Dag 26: Universal Studio's
Dag 27: Sea World
Dag 28: Knotts Berry Farm
Dag 29: Los Angeles
Dag 30: Disneyland
Dag 31: Terugreis
 
Dag 2: Las Vegas
 We're in Nevada!
Na de vermoeienissen van gisteren slapen we vandaag eens flink uit. Ondanks dat we al een paar keer eerder wakker zijn geworden raken we om 11 uur pas echt uit coma. Tijd om eens naar een ontbijtje uit te kijken.

Dat is hier nog makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk kunnen we in het Luxor ook van het ontbijtbuffet genieten maar dat is niet bepaald de goedkoopste optie. Op zoek dus naar een Ponderosa of iets dergelijks. Na wat mijlen over de Las Vegas Boulevard te hebben afgelegd komen we bij een klein winkelcentrum. Daar zou het moeten lukken. Maar behalve een enorme supermarkt en een aantal dinerrestaurants vinden we niets geschikts.

Als we weer verder rijden zijn we inmiddels de stad al uit als we een IHOP tegenkomen. Dat treft. Het is eigenlijk al ruimschoots lunchtijd geweest als wij aan het ontbijt zitten. De kipfilet en pancakes met cinnamon apple compote smaken prima.

De volgende stop is een Walmart. We willen namelijk voordat we Las Vegas verlaten zorgen voor WiFi onderweg. De Walmart die we vinden is een supercenter en megagroot. Ze verkopen hier zo ongeveer alles, van fruit tot televisies en van kleding tot fietsen, autoradio's en versterkers, medicijnen en keukenapparatuur. Het valt op dat ze hier tegenwoordig zoveel light producten hebben. Van vele soorten snoepgoed, frisdrank maar ook bakproducten komen we ook de suikervrije varianten tegen. Toch is het grootste gedeelte van de Amerikanen die we zien duidelijk ietsje te zwaar. Zelf komen we met ruim $100 aan boodschappen weer naar buiten. Als we straks de woestijn ingaan hebben we in ieder geval voldoende water en zout bij ons. Wat we echter niet hebben gevonden is het WiFi apparaatje wat we zoeken.

Daarvoor worden we doorverwezen naar de Wireless Toyz een stukje verderop. Veel opties voor ons hebben ze daar ook niet maar na enig uitzoekwerk door de manager hebben we aan de ClearSpot van het voor ons onbekende merk Clear voldoende om deze hele reis, inclusief Hawaii, onbeperkt WiFi te hebben. Het apparaatje heeft een simkaart aan boord en zet het 4G signaal om in WiFi voor maximaal 8 apparaten. Ideaal toch? De laptops en iPhones kunnen nu overal via WiFi verbinding maken met het internet.

We verkennen vandaag verder per auto Las Vegas, of wat er dan nog van de dag over is. Als we terugkomen bij het Luxor maken we gebruik van de $30 voucher die bij de reservering zat van het hotel (via SmarterVegas.com). Uiteraard is dat niet bij de voordeligste eetgelegenheid. Tender is een steak en seafood specialist en het smaakt inderdaad uitstekend maar we zijn wel bijna $150 verder.

We zijn nog steeds behoorlijk uitgeput van de reis en de jetlag en komen de kamer vanavond niet meer uit. Morgen verkassen we naar het Venetian hotel.


Er wordt goed gebruik gemaakt van het zwembad van het hotel. Ziet er netjes uit ook.


Ontbijten bij de IHOP.


Dit is onze auto voor het eerste deel van de trip, een Hyundai Elantra. Automaat natuurlijk.


Verschillende soorten La Lechera producten. Allemaal kant en klaar voor gebruik.


Een enorme sortering bakproducten voor cupcakes en taarten. Daar kunnen de taartenshops van ons nog wat van leren.
Onze ClearSpot. Voor $100 koop je dit apparaatje inclusief abonnement voor een maand onbeperkt internet.


New York, New York. Morgen gaan we deze van dichterbij bekijken.


Daar tegenover staat het MGM Grand.


Het Luxor. Wij zitten in de piramide, achter de kont van de sphinx.


Vanuit de kamer, voldoende palmbomen hier.


Even verslag doen van de eerste dag.


In het hotel bijzonder veel aankleding. Alles in het thema Egypte.


Diner in Tender. Erg luxe en erg lekker.