Reisschema
  Dag 1: Heenreis
Dag 2: Las Vegas
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas
Dag 5: Valley of Fire - Zion
Dag 6: Bryce Canyon
Dag 7: Grand Canyon
Dag 8: Death Valley
Dag 9: Yosemite
Dag 10: San Francisco
Dag 11: San Francisco
Dag 12: SF Discovery Kingdom
Dag 13: Great America
Dag 14: Reis naar Maui
Dag 15: Maui Ocean Center
Dag 16: Maui Whale Watching
Dag 17: Maui Road to Hana
Dag 18: Maui Feast at Lele
Dag 19: Reis naar Kona
Dag 20: Volcanoes
Dag 21: Hilo Helicopter Tour
Dag 22: Reis naar LA
Dag 23: Santa Monica
Dag 24: SF Magic Mountain
Dag 25: SF Magic Mountain
Dag 26: Universal Studio's
Dag 27: Sea World
Dag 28: Knotts Berry Farm
Dag 29: Los Angeles
Dag 30: Disneyland
Dag 31: Terugreis
 
Dag 27: Sea World San Diego
 We're in California!

Het is zaterdag en we gaan naar San Diego voor Sea World San Diego. Acht jaar geleden bezochten we SeaWorld Orlando en waren daar meteen helemaal weg van, niet in de laatste plaats natuurlijk vanwege de geweldige VIP tour. In 2008 zijn we ook in SeaWorld San Antonio geweest en hoewel dat niet de ervaring van Orlando evenaarde was dat ook een prima dag. We zijn dus benieuwd hoe de versie in San Diego gaat bevallen.

We gaan redelijk op tijd rijden maar het verkeer staat hier in LA eigenlijk altijd vast. Nu door het Memorial Day weekend is het nog een keer zo druk. We rijden richting de Mexicaanse grens en dat is goed te merken op de weg. Omdat het alweer erg laat aan het worden is besluiten we dan maar ontbijt te schrappen en direct door te gaan voor lunch. We zoeken een Denny's om een lunch te scoren. De eerste poging mislukt, het is zo druk dat we geen tafel kunnen krijgen en er een rij wachtenden voor ons is. Dan maar stukje verder rijden en bij Oceanside gaat het beter. Ook druk maar wel meteen een tafel beschikbaar. Sea World is vandaag tot 23.00 open dus hebben we wel wat tijd.

Na de lunch verloopt de rest van de reis prima maar wel nog evenveel file. Aangekomen bij SeaWorld laat Hellen haar military ID zien en parkeren we gratis. De parking is al bomvol, we vinden een plekje helemaal aan het uiteinde van de enorme parkeerplaats. Bij de kassa aangekomen komen we met de uitgeprinte hero vouchers zonder problemen gratis binnen. Er komt wel even een supervisor aan te pas want een Nederlandse defensiepas is toch weer iets nieuws voor ze.

Eenmaal binnen zijn we minder blij want het is er geweldig druk. Je kan eigenlijk niks zien alleen maar mensen. Ook hier zijn nauwelijks attracties en veel shows en daar gaat het dan wel maar lopen van plek A naar plek B is haast niet te doen. Er zijn maar twee achtbanen dus dat moet gaan lukken.

De eerste baan is Journey to Atlantis, een watercoaster van Mack en erg fraai gethematiseerd naar Atlantis. Het is een behoorlijk lange baan met twee lifts en twee plonsen, beide gelukkig niet overdreven nat. Eén van de liften is een prachtig ingenieus systeem van Mack waarbij twee boten op het ene platform omhoog worden getransporteerd en een leeg platform naar beneden gaat die elkaar passeren en boven en beneden op dezelfde track aansluiten. Verder een prima rit. Mooi geintegreerd in Atlantis is ook het aquarium Window to the Sea met roggen en haaien.

Bij Wild Arctic proberen we de ijsberen te zien maar het is er gewoon te vol. Penguin Encounter is al een stuk beter. Wat waarchijnlijk helpt is dat bijna alle Amerikanen op de lopende band gaan staan en wij daarachter zelf lopen.

We werken ons richting het Shamu Stadium voor de Orca show. Na een aantal recente incidenten gaan de trainers niet meer samen met de dieren het water in. Verder wel mooi die machtige dieren zo te zien. Het is een onderhoudende show en het tempo zit er goed in. Ze hebben in San Diego een flink aantal orca's die tegelijkertijd optreden.

Bij het Pets Stadium zien we een soortgelijke show als bij Universal Studio's met verschillende huisdieren, hoewel er ook wat minder gangbare dieren optreden zoals kangaroes en ganzen. Leuk om te zien en een aardig verhaal om het geheel heen.

We besluiten om de dag maar niet vol te maken hier want het lijkt steeds drukker te worden. Natuurlijk nog wel even langs de tweede achtbaan van SeaWorld. Manta is een gelanceerde achtbaan, toevallig ook van de firma Mack. Deze baan is nog geen jaar oud en ziet er schitterend uit. Het grootste gedeelte van de track ligt aan de achterkant van het station en is dus niet direct zichtbaar.

Ook bij deze baan is het natuurlijk erg druk en de wachtrij bedraagt ongeveer een uur. We gaan voor front-seat want dat scheelt misschien twee ritten en dat kan er ook nog wel bij. Als we bijna kunnen instappen schiet de baan in storing en wordt er kort daarna omgeroepen dat men wel mag wachten maar het is onbekend hoe lang het zal duren. Dat blijkt toch nog een flinke poos te zijn en daarna volgen zo'n 5 testritten maar uiteindelijk gaat Manta toch weer open en kunnen we eindelijk aan boord.

Manta is een prima soepele en fijne achtbaan. Hoewel nergens hoog (de baan is 9 meter op het hoogste punt) zit er een mooie drop in van 16 meter onder een looppad door en na een bocht weer terug over de loopbrug heen. Aan de achterzijde van de baan zit nog een tweede lancering en nog een stuk prettig bochtenwerk. Leuke baan dit.

We gaan weer naar het hotel en ook nu weer druk op de weg. Hellen had een restaurant uitgezocht voor vanavond maar dat gaan we niet meer op tijd halen dus dan maar even Garmin vragen voor iets op de route. En ja hoor, we vinden een seafood buffet restaurant in Carlsbad. Een geweldige keuze want ze hebben een enorme keuze aan vis en sushi. Heerlijk gegeten.

Morgen Knott's.


Lunch bij Denny's in Oceanview.
Op de parkeerplaats van SeaWorld zien we deze Hyundai Coupe. In Amerika is dit een standaardkleur Orange Crush. Bij ons kennen we die kleur niet maar mijn Atomic Orange lijkt er sprekend op.


Journey to Atlantis ziet er aantrekkelijk uit.


Bekende boten van de Mack watercoasters, zoals ook bij Poseidon van Europa Park.


Mooie drop vanuit de toren.
Achterin is het goed droog te houden.


Orca show in het Shamu Stadium.


Lieffie.


Het valt wel op dat de trainers op gepaste afstand van de dieren blijven.
Spetterende show.


De presentatoren zijn op twee enorme schermen ook te zien.


Wij waren net buiten de splash zone gaan zitten. Zie hier waarom.


Wat een water verplaatsen die beesten zeg.


Bij de huisdierenshow: touwtje springende hond.


Kanga.
Manta is een erg fijne achtbaan. Hier op het keerpunt bij de loopbrug.


Topsnelheid is 70 km/u.


Mooi systeem waarop te zien is welke beugels nog niet goed gesloten zijn.


Manta bevalt de meeste bezoekers goed.
Nog één keer Atlantis.


Sushi time again.