Reisschema
  Dag 1: Heenreis
Dag 2: Las Vegas
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas
Dag 5: Valley of Fire - Zion
Dag 6: Bryce Canyon
Dag 7: Grand Canyon
Dag 8: Death Valley
Dag 9: Yosemite
Dag 10: San Francisco
Dag 11: San Francisco
Dag 12: SF Discovery Kingdom
Dag 13: Great America
Dag 14: Reis naar Maui
Dag 15: Maui Ocean Center
Dag 16: Maui Whale Watching
Dag 17: Maui Road to Hana
Dag 18: Maui Feast at Lele
Dag 19: Reis naar Kona
Dag 20: Volcanoes
Dag 21: Hilo Helicopter Tour
Dag 22: Reis naar LA
Dag 23: Santa Monica
Dag 24: SF Magic Mountain
Dag 25: SF Magic Mountain
Dag 26: Universal Studio's
Dag 27: Sea World
Dag 28: Knotts Berry Farm
Dag 29: Los Angeles
Dag 30: Disneyland
Dag 31: Terugreis
 
Dag 31: Los Angeles - Amsterdam
 We're in California!
De terugreis verloopt zonder noemenswaardigheden. Bij het uitchecken bij het hotel blijkt dat zelfs de kosten voor het parkeren ($24 per dag) inbegrepen waren in de deal die wij hadden met deze kamer. We betalen dus alleen de $4 per dag extra voor valet. Deze kamer wordt dus eigenlijk nog goedkoper terwijl het eigenlijk de beste is van deze hele vakantie.

Het inleveren van de huurauto gaat ook vloeiend en we gaan in de rij voor het inchecken van de bagage. Daar staat een giga rij maar gelukkig zijn er zo'n 25 self-service incheckapparaten naast elkaar en loopt het redelijk vlot door. United maakt het toch nog een klein beetje spannend door onze reserveringen niet te accepteren. Net als op de heenweg is er iets niet in orde. Na enige tijd worden we door het personeel van United geholpen en komt er iemand met stickers voor de bagage en met boarding passes aangelopen. Daarna voor Hellen nog een keer hetzelfde. En wij dachten nog dat ze het ineens voor ons beiden regelden...

Het vliegtuig vertrekt traditiegetrouw weer eens een half uur te laat. Met de ervaring van de heenreis nog vers in het geheugen maken we ons nog een klein beetje zorgen maar we hebben in Chicago 3 uur de tijd om over te stappen en we hoeven deze keer niet meer door immigratie. Zelfs United kan dit niet meer verknallen en inderdaad hebben we op O'Hare ruimschoots de tijd om bij de volgende gate te komen.

We laden de iPhones en de laptop nog eens goed op voor het laatste stukje vliegen naar Schiphol. Wat flesjes vitamine water en wat eetwaar inslaan en we kunnen weer. Slapen in een vliegtuig lukt vrijwel nooit en na een korte maar vermoeiende nacht landen we in de ochtend in Amsterdam. De koffers komen even later ook netjes op de bestemming aan.

Dat was het weer voor dit jaar. Het was weer een mooie lange maar best wel weer intensieve reis. Hawaii is een plaats om zeker weer terug naar te verlangen. Ook Death Valley heeft veel indruk gemaakt.

We zijn nog bezig om alle foto's online te zetten op onze trouwsite: www.midasenhellentrouwen.nl


Het landschap onder ons begint weer meer herkenbare vormen aan te nemen zo richting Chicago.


Een flitsende luchthaven dat O'Hare Airport.


De gates waar we weer zullen vertrekken.


Chicago skyline.




Onderweg kijken naar de finale van het songfestival, dat hebben we in de USA niet meegekregen.